info@plantadrone.hu
 +36 30 409 8006  

DJI Agras T20

DJI Agras T20

A DJI legújabb AGRAS T20 drónja egyszerűbbé, intelligensebbé teszi a mezőgazdasági permetezést.

Biztonságosabb robusztus moduláris felépítés, könnyen kezelhető, egyszerűen kinyitható, illetve becsukható, továbbá minden irányba érzékelő digitális radarral van ellátva (Omnidirection). 

A precíziós permetező rendszer könnyen átalakítható granulátum szóró röpítőtárcsás módozatba.

Kell-e tartani az elsodródástól?

A DJI Agras T20-as permetező drónok 6 rotorral rendelkeznek, melyek erős és egyenletes lefelé irányuló légáramot hoznak létre, mely direkt a permetezéshez optimálisan elhelyezett fúvókákhoz „hangoltak”. Ez az erős légmozgás tolja a kijuttatott permetet a növényállomány belsejébe, ahol így egyenletes fedettség érhető el. Ezen technológia lehetővé teszi, hogy kisebb cseppméret mellett is - a földi légrásegítéses permetezőgépeknél jellemző - hatékonyan dolgozzunk a drónoknál alkalmazott kisebb lémennyiség esetében is. Az elsodródást tovább csökkenthetjük a jó beállítási paraméterekkel és adalékanyagok (pl.:cseppnehezítők) használatával. Igy biztosíthatjuk, hogy a kipermetezett anyag a célfelületre jusson. Mindezeken túl a növényvédőszerek drónnal történő kijuttatásával jelentősen csökkenthető az egészségügyi kockázat a permetezést végzők számára, mivel a drónkezelő biztonságos távolságból tudja irányítani a kijuttató eszközt.

Mire használhatjuk?

A drónokkal gyakorlatilag bármely növényvédőszeres, illetve folyékony tápanyaggal történő kezelést el lehet végezni. Létjogosultsága van akkor, amikor a földi gépek nem tudnak a területre bejutni, (pl.: tavasszal, amikor a repce növényvédelmét szár ormányos ellen végeznénk, de a terület a vízállások miatt járhatatlan, vagy nagyobb esőzések után a szükséges gomba betegségek elleni védelmet a földi gépek nem tudják időben elvégezni) illetve amikor a növény állomány fenológiai fázisa már nem teszi lehetővé a talajon közlekedő permetezőgépekkel történő károkozás mentes munkavégzést. (Pl.: napraforgó, repce deszikkálás, defóliálás, érésgyorsítás, vagy értékesebb kultúra pl.:tök növényvédelme.) Használata az állattenyésztési ágazatba is beilleszthető, mivel az állattartó telep területén jelentős gyérítést lehet vele végezni Pl.: az állatokat gyötrő vérszívó rovarok ellen.

 • növényvédelem
 • egészségügyi kockázat minimalizálása
 • tápanyagkijuttatás
 • talaj állapotától, növény fenológiától való függetlenség
 • differenciált kijuttatás
 • érésgyorsítás
 • környezetterhelés jelentős csökkentése
 • állattartótelep higiénia
 • gyümölcsösökben, erdészetben hiánypótló feladatok elvégzése

A DJI Agras T20 milyen élvonalbeli technológiáit alkalmaz?

 • Repülés: az Al repülésvezérlő a radarérzékelő rendszerrel kiegészülve tökéletes megbízhatóságot nyújt a repülések során
 • Permetezés: Az áramlásérzékelővel felszerelt permetezőrendszer mindig pontos működést garantál.
 • Munka tervezés: Az Agras T20 intelligens műveleti tervező rendszerrel és a DJI mezőgazdasági kezelői platformmal kiegészülve a felhasználók előre megtervezhetik az elvégzendő műveleteket, majd valós időben irányíthatják a drónokat, valamint figyelemmel tudják kísérni azok üzemállapotát. A T20 egy nagy teljesítményű, direkt gazdálkodási célokra tervezett drón, amely átfogó́ megoldásokat kínál a mezőgazdasági feladatokra.

Korszerűbb permetező rendszer a pontosság és a hatékonyság javítása érdekében

A DJI AGRAS T20 a nevéből is következtethetően egy 20 liter térfogatú tartályt hordoz és optimálisan 20 kg hasznos teherrel tud felszállni. A permetező rendszert úgy fejlesztették ki, hogy a tényleges permetezési szélesség 7 méter legyen. Továbbá a rendszert úgy optimalizálták, hogy 20% -os hatékonyság javulást érjenek el az előző szériához képest, többek közt fúvókáknál kilépő permetcseppek egyenletességének javulásával is.
A DJI AGRAS T20 8 fúvókával és 4 db nagy teljesítményű szivattyúkkal van felszerelvehogy akár 6 l / perc sebességgel is képes legyen permetezni. A permetezéshez optimalizált rotorok által keltett légáram
ideális szórásképet és szórás teljesítményt hoz létre. Az új 4 csatornás elektromágneses átfolyásmérő segítségével a kezelő figyelemmel kísérheti a külön-külön vezérelt négy kimeneti tömlőt, biztosítva az egyes fúvókák precíz, hatékony, stabil működését. A permetezőrendszer azonnal reagál a parancsokra, ezáltal pontosságot és nagy hatásfokot adva a permetezéshez.

A T20-as óránként akár 10 hektárnyi területet is képes lefedni, a klasszikus magyar mezőgazdasági permetezési munkálatok során. Fontos azonban, hogy a területi fedés nagymértékben függ a kezelés típusától!

Folyamatos üzemeltetést nagymértékben segíti a gyors és egyszerű akkumulátor, valamint tartály csere. Az IP 67-es védelem magas munkabiztonságot jelent a folyadékokkal történő munkavégzésnél.

Ezen kívül az előző szériákon megfigyelhető külső dekompresszor szelep már automata légtelenítővé alakult, így ezzel sem kell külön foglalkoznunk.

A gyártó a T20-hoz fejlesztett egy repítőtárcsás szemcseszóró berendezést is, amely lehetővé teszi műtrágyák, magvak, vagy egyéb szemcsés anyagok kiszórását. Ennek sebessége elérheti akár a 10 kilogramm / percet. A 2.0 szóró berendezés a 0,5-5 mm közötti szemcseméretet tudja kezelni. Alkalmas felül vetésre, szemcsés műtrágya szórásra, valamint akár tógazdaságban hal takarmány kijuttatásra. Az átszerelési munkálat nagyjából 10 perc alatt megoldható.

 

 

Professzionális vezérlő, DJI mezőgazdasági kezelői platform

Az Agras T20 kontrollerében egy 5,5” / 1920x1090 pixeles kijelző kapott helyet, mely erős napsütésben is jól látható. Az ipari vonalon már jól vizsgázott Matrice 300-as „smart kontrollert” integrálták ebbe a rendszerbe. Ezen fut az az (MG) alkalmazás, mellyel a repülés tervezésétől egészen a permetezési beállításokig mindent el lehet végezni. A beépített tervező rendszernek köszönhetően a felhasználó növelni tudja a működési hatékonyságot. A kontroller  akár 5 órás munkára is alkalmas, biztosítva ezzel a hosszú munkavégzést. Ehhez a belső akku mellé még egy külsőt is lehet csatlakoztatni.

A legnagyobb fejlesztés azonban az RTK modul, mely helyet kapott a távirányítón. Így most már a drónon elhelyezkedő RTK mellett a távirányító is alkalmas a szub-méteres pontosságú kimérésre. Ezen felül a 4G hálózaton keresztül képes a hálózatos rendszerekhez csatlakozni, így a traktoros előfizetés esetén a permetező drónt is lehet precízen a területnek megfelelően irányítani. Fontos a Shape fájlok rendszeren belüli Terra szoftveren keresztüli kezelhetősége.

 

Radar érzékelés

A T 20 digitális radarral rendelkezik, amely képes minden horizontális irányból érkező akadályt észlelni és automatikusan kerülni azokat. A T20 képes 15 méter távolságról is érzékelni centiméter átmérőjű vezetéket. Az aktív akadályérzékelés és -elkerülés nappal is és éjszaka működik anélkül, hogy fény vagy por befolyásolná. Ráadásul a radarrendszer (Ingress Protection) besorolása is IP67-re emelkedett, így a rendszer még ellenállóbbá válik a szennyeződés és a víz ellen. A radar használatával a T20 érzékeli a terep változásait, így folytonosan tudja tartani a növények permetezéséhez megadott optimális magasságot, és az akadályokat kikerülni ha szükség van rá.

MG AI intelligens üzemeltetési tervezési rendszer

Az Agras T20-al intelligensen tervezheti és szerkesztheti a repülési útvonalakat. A területenkénti folyadékmennyiség megadását követően a drón minden fennmaradó paramétert magától kiszámol a kezelő kényelme érdekében. A különböző területekhez és igényekhez alkalmazkodva akár a hagyományos vagy az intenzív permetezési üzemmódok között is választhat.

Gyakorlatias és hatékony üzemmódok

A Banked Turning, egy optimalizált repülési útvonal, mellyel a fordulóknál oldalazás után tolatva folytatja az útvonalat, majd az azt követő fordulónál megint előre halad. Ezzel akár 20% -kal növeli a munka hatékonyságát. Az általánosan használt üzemmódok, mint az előre tervezett automata, az A-B útvonal, a kézi és a kézi plusz üzemmód továbbra is rendelkezésre állnak, hogy sokféle vezérlési lehetőség közül lehessen választani.

Intelligens akkumulátor

Az Agras T20 intelligens, 18000 mAh teljesítményű akkumulátort használ. Az akkumulátort a mechanikai behatásoktól nagy szilárdságú védőburkolat és ütéselnyelő köpeny védi, kábelei a biztonság és megbízhatóság érdekében jól rejtettek. Mindezek mellett az akkumulátor stabil feszültséget biztosít, és több, mint 600 töltési ciklusra tervezték, ezzel jelentősen meghosszabbítva élettartamát. Gyors töltés során 15 perc alatt fel lehet tölteni üzemkész állapotra.

Akkumulátor töltőállomás

A speciálisan megtervezett töltőállomáshoz 4 intelligens akkumulátor csatlakoztatható, és tölthető egyszerre. Az eszköz képes a feszültség kiegyensúlyozására minden egyes akkumulátorban, biztosítva ezzel az akkumulátorok hosszú élettartamát. Lassú töltés esetén 4, mg gyors töltés esetén 1 akkumulátort tölt. Ha több akkut csatlakoztatunk, úgy mindig a magasabb energia szinttel rendelkező egységet választja ki automatikusan a töltőállomás.

Kiegészítők

 

Precíziós RTK rendszer

A magas érzékenységű RTK rendszer centiméter szintű pontosságot tesz lehetővé, ezáltal ideális a precíz és célirányos permetezéshez. Alkalmazásával lehetővé válik a precíziós repüléstervezés, valamint nő a repülés megbízhatósága. Egy operátoros alkalmazás mellett az útpont adatok feltölthetőek az MG intelligens üzemeltetési tervező rendszerbe, így tovább egyszerűsödik az Agras T20 használata.

FPV kamera

Az Agras T20 sorozatú drónt horizontálisan 98, vertikálisan 78 fokos látószögű kamerával látták el, amely tiszta, előre néző élő képet nyújt. A nagy távolságú üzemeltetéshez a távirányító beépített kijelzője az akadályok elkerülésére vonatkozó információkat jelzi a biztonság érdekében. Az FPV kamera segítségével a felhasználók könnyedén rögzíthetnek A / B pontokat vagy útvonalpontokat, növelve a munka pontosságát és hatékonyságát.

Repülési teljesítmény (stabil, megbízható és gondtalan)

Hat rotorral az Agras T20 sorozatú mezőgazdasági drónok fejlett meghajtó és vezérlő algoritmusokat alkalmaznak, amelyek biztosítják a repülés biztonságát akkor is, ha az egyik motor repülés közben meghibásodik. A motormeghajtó rendszer redundáns kommunikációs mechanizmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a rendszer számára, hogy szükség esetén a vezérlőjeleket átirányítsa működés közben.

Cseppelemzés

A dedikált okostelefon applikáció segítségével a hordozható cseppanalizáló képeket készít a permet cseppekről vízérzékeny teszt papíron, visszajelzést adva ezzel a pilótának a folyamatban lévő műveletről.

Specifikációk

 • Átlós tengelytáv: 1883 mm
 • Vázkar hossza: 732 mm
 • T20: 2509×2213×732 mm (karok kihajtva, légcsavarok nélkül) 1795×1510×732 mm (karok összehajtva) 1100×570×732
 • T20 RTK: 2509×2213×732 mm (karok kihajtva, légcsavarok nélkül) 1795×1510×732 mm (karok összehajtva) 1100×570×732

Repülési paraméterek

 • Teljes tömeg (akku nélkül): 21.1 kg
 • Normál felszállási súly: 42.6 kg (T20)
 • Maximális felszállási súly: 47.5 kg (tengerszint felett)
 • Max. Tolóerő-tömeg arány: 1,70 (47.5 kg felszálló tömeggel)
 • Teljesítmény akkumulátor: kijelölt DJI akkumulátor (T20-18000 mAh)
 • Maximális fogyasztás: 8300 W
 • Lebegő fogyasztás: 6200 W (47.5 kg felszálló tömeggel)
 • Lebegő idő *: 15 perc (@ 18000 mAh és 27,5 kg felszálló súly), 10 perc (@ 18000 mAh és 42,6 kg felszálló tömeg)
 • Maximális üzemi sebesség: 7 m/s
 • Maximális repülési sebesség: 10 m/s (P, A & F módban - erős GNSS jellel)
 • Max. tengerszint feletti magasság: 2000 m
 • Ajánlott üzemi hőmérséklet: 0 - 40 ° C.
* Lebegési idő tengeri szinten 3 m/s-nál alacsonyabb szélsebesség mellett.

Akkumulátor

 • Akkumulátor modell: AB3-18000mAh-51.8V
 • T20 Intelligent Flight Battery
 • Feszültség: 51.8V
 • Kisülési ráta: 9 ºC
 • IP védelem: IP54
 • Kapacitás: 18 000 mAh

Copyright © 2021 - Plantadrone Kft. - All Rights Reserved
Top