info@plantadrone.hu
 +36 30 409 8006  

Kijuttatási térkép készítés

A precíziós gazdálkodásra való áttérés egyik alapfeltétele és legelső állomása a folyamatos és precíz adatgyűjtés. Az egyik legegyszerűbben gyűjthető adat például a kombájnunk által készített hozamtérkép, amely annak ellenére, hogy nem túl jó terepi felbontással rendelkezik, számos fontos információt tartalmaz. Szinte azonnal leolvasható róla tábláink heterogenitása, de az okok kiderítéséhez sok egyéb adatra is szükségünk van.

Elmondható, hogy, ha egymást követő években a táblánk azonos részein jelentkezik hozambéli eltérés, akkor azt nem az évjárathatás, hanem például tápanyaghiány okozza. Az okok keresése során minél több információt kapcsolunk össze annál közelebb kerülünk a megfelelő döntéshez. Ilyen információ például területeink talajvizsgálati eredményei, parcelláink idősoros multispektrális felvételei (akár drónos, akár műholdas), tábláink domborzat modellje és természetesen a rendszeres szemlézésből származó szakmai információ.

Ha sikeresen összegyűjtöttük a szükséges adatokat és belőlük zónákat (hasonló tulajdonságokkal rendelkező táblarészleteket) hoztunk létre lehetőségünk van kijuttatási térképeket generálni és ezeket a feladatokat az arra alkalmas gépekkel elvégeztetni.

Kijuttatási térkép készülhet tápanyagutánpótlásra és növényvédelmi (például gyomírtás, deszikkálás, tarlókezelés…) feladatokhoz egyaránt.

Cégünk vállalja a kapott információk alapján a mezőgazdasági parcellák zónatérképeinek létrehozását és a szakmai konzultáció, illetve szemle után a kijuttatási térkép elkészítését a szükséges felbontásban és formátumban, akár szántóföldi permetezőről akár permetező drónról legyen szó.

Copyright © 2021 - Plantadrone Kft. - All Rights Reserved
Top